Γερμανία: Εμβολιάστηκε 90 φορές «για μια χούφτα ευρώ»

Γερμανία: Εμβολιάστηκε 90 φορές «για μια χούφτα ευρώ»

Yπερβάλλοντα ζήλο έδειξε ένας 60χρονος Γερμανός που εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 90 φορές.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yπερβάλλοντα ζήλο έδειξε ένας 60χρονος Γερμανός που εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 90 φορές. Στόχος του εμμονικού εμβολιασμού του δεν ήταν η υπερβολική φοβία της COVID-19, αλλά η εμπορία πιστοποιητικών εμβολιασμού σε αντιεμβολιαστές. Ο άνδρας, κάτοικος Μαγδεμβούργου, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έκανε 90 εμβολιαστικές δόσεις σε υγειονομικά κέντρα της Σαξονίας, προτού γίνει αντιληπτός. Οι Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψή του, αλλά ερευνάται για τη διακίνηση των πλαστών πιστοποιητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έγινε αντιληπτός όταν εμφανίστηκε για να εμβολιαστεί δύο διαδοχικές ημέρες σε εμβολιαστικό κέντρο της πόλης Ιλενμπουργκ της Σαξονίας. Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά «λευκά» εμβολιαστικά πιστοποιητικά. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο η υπερδοσολογία εμβολίων έχει επηρεάσει την υγεία του.

Αρση μέτρων

Ερευνάται για διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών ο 60χρονος Γερμανός.

Παρότι στη Γερμανία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει υψηλός, τα περισσότερα μέτρα κατά της COVID-19 έχουν αρθεί, με τις μάσκες να παραμένουν υποχρεωτικές μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης, από την περασμένη Παρασκευή δεν είναι αναγκαία η επίδειξη εμβολιαστικού πιστοποιητικού για την είσοδο σε εστιατόρια.

Την ίδια στιγμή δεν φαίνεται να ευδοκιμεί η πρόταση για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να εισαχθεί εκ νέου το μέτρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή