Ουκρανία: 11 άμαχοι νεκροί από πυραυλικές επιθέσεις στο Μικολάιβ

Ουκρανία: 11 άμαχοι νεκροί από πυραυλικές επιθέσεις στο Μικολάιβ

Στο πολιορκούμενο Χάρκοβο αναμένεται να ενισχυθούν οι ρωσικές δυνάμεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 11 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 62 τραυματίστηκαν σε ρωσικές επιθέσεις στη Μικολάιβ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ μέσω Telegram αργά τη Δευτέρα.

Ο δήμαρχος Ολεξάντρ Σενκέβιτς είχε κάνει λόγο νωρίτερα σε βίντεο που μεταφόρτωσε στην ίδια πλατφόρμα για 10 νεκρούς και 46 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σπίτια, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία, σχολεία κι ένα ορφανοτροφείο χτυπήθηκαν από ρωσικά πυρά. Από το Μικολάιβ αναχώρησαν κάπου 120 άμαχοι με λεωφορεία χθες, πρόσθεσε ο δήμαρχος Σενκέβιτς.

Στην Αβντιίβκα (ανατολικά) σκοτώθηκαν δύο άμαχοι, δήλωσε εξάλλου ο Πάβλο Κιριλένκο, ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Ωστόσο είναι στο Χάρκοβο που οι Ουκρανοί αναμένουν την κορύφωση της ρωσικής επίθεσης τις προσεχείς ημέρες: Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας περιμένει ότι η ρωσική επίθεση στην πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, θα κλιμακωθεί, δήλωσε εκπρόσωπός του αργά τη Δευτέρα.

Τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζονται να κυριεύσουν την πόλη, είπε ο Ολεξάντρ Μοτούζιανικ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, στην Ουκραΐνσκα Πράβντα. Φθάνουν ενισχύσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή