Κύπρος: Ανακαλεί τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών

Κύπρος: Ανακαλεί τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών

Η Κύπρος θα ανακαλέσει τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών, στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και είχαν λάβει την κυπριακή υπηκοότητα στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσή βίζα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κύπρος θα ανακαλέσει τα διαβατήρια τεσσάρων Ρώσων ολιγαρχών, στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και είχαν λάβει την κυπριακή υπηκοότητα στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσή βίζα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Τα ονόματα των ατόμων δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά περιλαμβάνονται στη λίστα με τα περισσότερα από 800 άτομα που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και θεωρούνται ότι είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια πηγή επιβεβαίωσε ένα δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι ο συνολικός αριθμός των διαβατηρίων που θα ανακληθούν είναι 21.

Η Κύπρος έχει δώσει υπηκοότητα σε 2.886 Ρώσους υπηκόους, ανάμεσά τους επενδυτές και τις οικογένειές τους, την περίοδο από το 2007 έως τον Αύγουστο του 2020.

Οι Ρώσοι ήταν μεταξύ των 6.779 ατόμων που έλαβαν υπηκοότητα για επενδύσει τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μια εξεταστική επιτροπή διαπίστωσε ότι το σύστημα λειτουργούσε χωρίς επαρκή εποπτεία, σημειώνοντας πως πάνω από τα μισά διαβατήρια εκδόθηκαν παράνομα.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT