Τραπεζίτες, ολιγάρχες και οι κόρες του Πούτιν στη λίστα με τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τραπεζίτες, ολιγάρχες και οι κόρες του Πούτιν στη λίστα με τις νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η λίστα με τα πρόσωπα που στοχοποιούνται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας «εμπλουτίζεται» με νέα ονόματα Ρώσων τραπεζιτών και ολιγαρχών, ενώ στο στόχαστρο των Ευρωπαίων μπαίνουν πλέον επισήμως και οι δύο κόρες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ονόματα Ρώσων ολιγαρχών προστέθηκαν στη λίστα με τα πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών κυρώσεων. Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τους ολιγάρχες: Βλαντιμίρ Μπογκντάνοφ (της Surgutneftegas), Όλεγκ Ντεριπάσκα (του κολοσσού του αλουμινίου Rusal), Μπόρις Ρότενμπεργκ, Σαϊντ Κερίμοφ (των ορυχείων χρυσού Polyus), και Αλεξάντερ Σούλγκιν (της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Ozon), μεταξύ άλλων.

Στην ίδια λίστα προστέθηκαν, ωστόσο, και οι δύο κόρες του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Εκατερίνα Τιχόνοβα και Μαρία Βορόντσοβα.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο κόρες του Ρώσου ηγέτη έχουν ήδη συμπεριληφθεί και στη λίστα με τα πρόσωπα στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, και στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής της ρωσικής τράπεζας Sberbank, Χέρμαν Γκρεφ, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως αυτή η κίνηση είναι σημαντική από συμβολική άποψη καθώς η Sberbank, στην οποία προς το παρόν δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ, διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στις πληρωμές για τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας.  

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τις κυρώσεις της περίπου 700 άτομα τα οποία σχετίζονται με το Κρεμλίνο και τη ρωσική εισβολή. Σημειώνεται πως τα νέα ονόματα Ρώσων που στοχοποιούνται ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του κατά σειρά πέμπτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή