Πακιστάν: Νέος πρωθυπουργός ο Σαμπάζ Σαρίφ

Πακιστάν: Νέος πρωθυπουργός ο Σαμπάζ Σαρίφ

Ο 70χρονος Σαμπάζ Σαρίφ, αδελφός του πάλαι ποτέ πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, εξελέγη νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν έπειτα από την καθαίρεση του Ίμραν Χαν.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 70χρονος Σαμπάζ Σαρίφ, αδελφός του πάλαι ποτέ πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, εξελέγη νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν, και πλέον διαδέχεται στην εξουσία της εξοπλισμένης με πυρηνικά χώρας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων τον Ίμραν Χαν ο οποίος είχε αποπεμφθεί προ ημερών έπειτα από πρόταση μομφής.

Ο Σαμπάζ Σαρίφ εξελέγη με την υποστήριξη συνολικά 174 βουλευτών σε σύνολο 342.  

Αποστολή του: να οδηγήσει τη χώρα έως και τις επόμενες γενικές εκλογές που είναι κανονικά προγραμματισμένες για τον Αύγουστο του 2023.

Σημειώνεται πως ο Σαμπάζ Σαρίφ, που ηγείται της παράταξης Pakistan Muslim League (Nawaz), έχει ζήσει αρκετά χρόνια στη Σαουδική Αραβία. Ο ίδιος φέρεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ παράλληλα θεωρείται και «φίλος» της Κίνας αλλά και πιο «ήπιος» απέναντι στην Ινδία με την οποία το Πακιστάν έχει ανοιχτά μέτωπα. 

Με πληροφορίες από Reuters

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή