Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Το Moskva θα αποτελέσει καταδυτικό αξιοθέατο

Ουκρανός υπουργός Άμυνας: Το Moskva θα αποτελέσει καταδυτικό αξιοθέατο

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολεξίι Ρέζνικοφ, τρολάρει τη Ρωσία για τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αναφέροντας ότι σχεδιάζει να καταδυθεί στο κουφάρι του πλοίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας, Ολεξίι Ρέζνικοφ, τρολάρει τη Ρωσία για τη βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αναφέροντας ότι σχεδιάζει να καταδυθεί στο κουφάρι του πλοίου.

Όπως έγραψε στο Twitter o Ρέζνικοφ: «Μία ρωσική “ναυαρχίδα” αποτελεί αξιόλογη τοποθεσία κατάδυσης. Διαθέτουμε πλέον ένα ακόμη καταδυτικό αξιοθέατο στη Μαύρη Θάλασσα. Σίγουρα θα επισκεφτούμε το ναυάγιο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο. Στο μεταξύ, έχω ήδη 300 καταδύσεις στο ενεργητικό μου».

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η απώλεια της ρωσικής ναυαρχίδας συνιστά μεγάλη ηθική και επιχειρησιακή ήττα για τη Μόσχα που θα δυσκολευτεί να την εξηγήσει στο εσωτερικό ακροατήριο.

Εκτοπίσματος 12.490 τόνων, το Moskva είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που βυθίζεται από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα. Είναι δε το δεύτερο σημαντικό πλοίο που χάνει η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής καθώς τον Μάρτιο, το αποβατικό Σαράτοφ είχε καταστραφεί από ρωσική επίθεση στο λιμάνι Berdyansk στην Αζοφική.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή