Νεκρή από ναρκωτικά η 10 μηνών εγγονή του Πολ Όστερ

Νεκρή από ναρκωτικά η 10 μηνών εγγονή του Πολ Όστερ

Ο γιος του Αμερικανού συγγραφέα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο γιος του συγγραφέα Πολ Όστερ, Ντάνιελ Όστερ και συγκεκριμένα για τον θάνατο της 10 μηνών κόρης του, Ρούμπι, από υπερβολική κατανάλωση ναρκωτικών. 

Όλα συνέβησαν την 1η Νοεμβρίου, όταν ο 44χρονος Ντάνιελ Όστερ είχε την επιμέλεια της κόρης του στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν, όπου και το βρέφος βρέθηκε αναίσθητο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο θάνατος της Ρούμπι Όστερ προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση ως αποτέλεσμα υπερβολικής συνδυαστικής δόσης φαιντανύλης και ηρωίνης. 

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο Ντάνιελ Όστερ είπε πως αφού η σύζυγός του έφυγε από το σπίτι για να πάει στη δουλειά της, εκείνος πήρε ενέσιμα ηρωίνη και ύστερα ξάπλωσε για έναν σύντομο ύπνο κοντά στην κόρη του. Όταν ξύπνησε, η Ρούμπι Όστερ ήταν «μπλε, άψυχη και αδρανής» σύμφωνα με τον πατέρα της. 

Ο 44χρονος γιος του Πολ Όστερ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια και διακινδύνευση της υγείας παιδιού.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάνιελ Όστερ έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Το 1996, όταν επιχειρηματίας της νύχτας σκότωσε τον έμπορο ναρκωτικών Άντριου Μελέντεζ. Ο Όστερ δεν είχε εμπλοκή στο συμβάν, όμως βρέθηκαν στην κατοχή του 3.000 δολάρια που είχαν κλαπεί από τον Μελέντεζ κι έτσι του επιβλήθηκε δικαστική επιτήρηση. 

Με πληροφορίες από τους New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή