Οι πρώτοι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη

Οι πρώτοι νεκροί από κορωνοϊό στη Σαγκάη

Σε τρεις ανέρχονται οι θάνατοι από COVID-19 στη Σαγκάη, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Είναι οι πρώτοι που ανακοινώνονται επισήμως, παρότι από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου έχουν διαγνωστεί στην πόλη περισσότερες από 340.000 λοιμώξεις

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τρεις ανέρχονται οι θάνατοι από COVID-19 στη Σαγκάη, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Είναι οι πρώτοι που ανακοινώνονται επισήμως, παρότι από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου έχουν διαγνωστεί στην πόλη περισσότερες από 340.000 λοιμώξεις. Οι τρεις νεκροί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, είναι όλοι υπερήλικες, άνω των 90 ετών, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι. Οι δημοτικές αρχές της οικονομικής καρδιάς της Κίνας ανέφεραν ότι και οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου, «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών», κατέληξαν.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γου Κιανιού, επιθεωρητής της υγειονομικής επιτροπής της Σαγκάης, απέδωσε τον θάνατο των τριών στα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχαν και όχι στον κορωνοϊό.

Επιδημικές εστίες έχουν εμφανιστεί σε πολλές περιοχές της Κίνας, όπως στην πόλη Σιάν στη βορειοδυτική χώρα, όπου ανακοινώθηκε τετραήμερο lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι, μέχρι χθες, μηδενικοί θάνατοι λόγω κορωνοϊού στην πόλη είχαν δημιουργήσει εύλογες απορίες στους ειδικούς για την «αλήθεια» των στοιχείων που ανακοινώνουν οι κινεζικές αρχές.

Παράθυρο χαλάρωσης

Οι υγειονομικοί φορείς της Σαγκάης θα θεωρήσουν ότι έχουν τον έλεγχο της πανδημίας όταν σταματήσουν να καταγράφονται νέα κρούσματα στην κοινότητα, εκτός δηλαδή των κέντρων καραντίνας και των οικιστικών συγκροτημάτων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Αρχές εκτιμούν ότι θα επιτύχουν τον στόχο τους τις επόμενες ημέρες ανοίγοντας ένα παράθυρο για χαλάρωση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων. Ηδη έχουν αυξηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι και όσοι βρίσκονται θετικοί, όπως και οι στενές επαφές τους, μεταφέρονται αμέσως στα κέντρα καραντίνας. Tέλος, επιδημικές εστίες έχουν εμφανιστεί και σε πολλές άλλες περιοχές της Κίνας. Την Παρασκευή, η πόλη Σιάν στη βορειοδυτική χώρα ανακοίνωσε την επιβολή lockdown τεσσάρων ημερών, με σημαντικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά και κλείσιμο της εστίασης και των χώρων ψυχαγωγίας. Στην Τζιλίν, που ήρθησαν μόλις την Κυριακή τα περιοριστικά μέτρα, οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή