Αμερικανός ΥΕΘΑ: Την Τρίτη μεταβαίνει στη Γερμανία – Θα συζητήσει τις επόμενες κινήσεις στήριξης του Κιέβου

Αμερικανός ΥΕΘΑ: Την Τρίτη μεταβαίνει στη Γερμανία – Θα συζητήσει τις επόμενες κινήσεις στήριξης του Κιέβου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, θα βρίσκεται την Τρίτη, 26 Απριλίου, στη Γερμανία για συνομιλίες. Κεντρικό θέμα στην ατζέντα του: οι επόμενες κινήσεις που θα κάνει η Δύση στο μέτωπο της Ουκρανίας.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη, 26 Απριλίου, στη Γερμανία για σειρά συνομιλιών. Κεντρικό θέμα στην ατζέντα του Αμερικανού ΥΕΘΑ: τα επόμενα βήματα που θα κάνουν οι Δυτικοί στο μέτωπο της Ουκρανίας, με φόντο πια τη ρωσική επιθετικότητα που κλιμακώνεται στις νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Λόιντ Όστιν αναμένεται να συζητήσει τις από εδώ και πέρα κινήσεις στήριξης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημειώνεται πως ο ίδιος είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, συνομιλίες που πρόκειται να συνεχιστούν δια ζώσης με τη γερμανική πλευρά την ερχόμενη Τρίτη, 26 Απριλίου, στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν. 

Σημειώνεται πως την ίδια ημέρα (26 Απριλίου) ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες θα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα όπου πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προ ημερών υπενθυμίζεται πως είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή