ΗΠΑ: Χιλιάδες νεκροί ανήλικοι από όπλα ετησίως

ΗΠΑ: Χιλιάδες νεκροί ανήλικοι από όπλα ετησίως

Περισσότεροι από 4.300 νεαροί Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που τους προκάλεσαν όπλα μέσα στο 2020, πλήθος αυξημένο κατά σχεδόν 30% σε σχέση με το 2019.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα όπλα ξεπέρασαν τα τροχαία ως κυρίαρχη αιτία θανάτου παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ μέσα στο 2020, όπως προκύπτει από έρευνα την οποία δημοσιεύει το BBC.

Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention – CDC), περισσότεροι από 4.300 νεαροί Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που προκάλεσαν όπλα μέσα στο 2020.

Ενώ και οι αυτοκτονίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον απολογισμό, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των θανάτων που συνδέονται με όπλα σχετίζεται με ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal Medicine, το πλήθος των θανάτων που προκλήθηκαν από όπλα για διάφορους λόγους – αυτοκτονίες, ανθρωποκτονίες, ακούσιοι φόνοι ή αδιευκρίνιστοι – με θύματα παιδιά και εφήβους αυξήθηκε κατά 29,5% το 2020 σε σχέση με το 2019.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια οι θάνατοι που συνδέονταν με όπλα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση ως κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νεαρών Αμερικανών, πίσω από τα τροχαία δυστυχήματα που βρίσκονταν στην πρώτη.

Το 2020 περίπου 3.900 Αμερικανοί κάτω των 19 ετών έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή