Γερμανία: Πάνω από 20 χώρες στη συνάντηση για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν την Τρίτη

Γερμανία: Πάνω από 20 χώρες στη συνάντηση για την Ουκρανία στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν την Τρίτη

Περισσότερες από 20 χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με θέμα την Ουκρανία που θα διεξαχθούν την Τρίτη, 26 Απριλίου, στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη δυτική Γερμανία.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 20 χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με θέμα την Ουκρανία που θα διεξαχθούν την Τρίτη, 26 Απριλίου, στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη δυτική Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, περίπου 40 χώρες, μεταξύ αυτών και χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, έχουν προσκληθεί στη διάσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη βάση Ράμσταϊν την προσεχή εβδομάδα με οικοδεσπότη τον Αμερικανός υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο Κίρμπι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στόχους των διαβουλεύσεων ήταν η διασφάλιση της διαρκούς ασφάλειας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η διάσκεψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας πέραν του τρέχοντος πολέμου που έχει κηρύξει η Μόσχα.

Το γεγονός ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ και οι χώρες αυτές στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τόνισε ο Κίρμπι.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή