Twitter: «Κλείδωσε» στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια η συμφωνία με τον Έλον Μασκ

Twitter: «Κλείδωσε» στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια η συμφωνία με τον Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του twitter προχώρησε ο Έλον Μασκ αφού ο όμιλος αποδέχθηκε την προσφορά του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc ανεστάλη, εν αναμονή ανακοινώσεων, όπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα, γύρω στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και σε άνοδο +4%.

Ο Μασκ είχε προτείνει στα μέσα Απριλίου να αγοράσει όλον τον όμιλο έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Τελικά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατέληξε σε συμφωνία να καταβάλει 44 δισεκ. δολάρια. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Ο ίδιος ο Μασκ με ανάρτηση του υπαινίσσεται ότι η συμφωνία έχει ουσιαστικά επιτευχθεί και καλεί τους επικριτές του να παραμείνουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ουδέν σχόλιον» από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε απόψε να σχολιάσει τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας Twitter Inc από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη που έχουν αποκτήσει οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα επιστρέψει στο Twitter

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε απόψε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, ακόμη και αν ο λογαριασμός του ξεμπλοκαριστεί.

Ο Τραμπ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι θα ανοίξει επισήμως λογαριασμό στη δική του εταιρεία Truth Social εντός των επόμενων επτά ημερών, όπως είχε ήδη προγραμματίσει να κάνει.

«Δεν θα πάω στο Twitter, θα μείνω στο Truth. Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter επειδή θα κάνει βελτιώσεις και είναι καλός άνθρωπος, αλλά εγώ θα μείνω στο Truth», είπε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή