Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Πρώτο κόμμα τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας

Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Πρώτο κόμμα τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας

Τα υπερσυντηρητικά Αδέλφια της Ιταλίας παρουσιάζονται να συγκεντρώνουν 21,7% στην πρόθεση ψήφου, αφήνοντας πίσω στη δεύτερη θέση το άλλοτε κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Swg, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι τα υπερσυντηρητικά Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia) της Τζόρτζια Μελόνι, με ποσοστό 21,7%. Ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα, με ποσοστό 21,2%.

Σε σχέση με τους περασμένους μήνες, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι παρουσιάζει πτώση και δεν ξεπερνά το 15,6%. Το δε κίνημα Πέντε Αστέρων συνεχίζει επίσης την πτωτική του πορεία, καθώς δηλώνει ότι προτίθεται να το ψηφίσει μόνο το 12,7% των ερωτηθέντων.

Η παράταξη Φόρτσα Ιτάλια (Forza Italia) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 8,2%.

Όπως σημειώνουν Ιταλοί αναλυτές, ανάμεσα στα Αδέλφια της Ιταλίας και τους «Δημοκρατικούς» συνεχίζεται το ντέρμπι των δημοσκοπήσεων για την πρωτιά. Πριν από μια εβδομάδα η διαφορά τους ήταν μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ τώρα μειώθηκε στο 0,5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή