Ο Αμερικανός Τρέβορ Ριντ αφέθηκε ελεύθερος από τη Ρωσία μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Αμερικανός Τρέβορ Ριντ αφέθηκε ελεύθερος από τη Ρωσία μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων

IFAX: Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην ανταλλαγή του Αμερικανού πολίτη Τρέβορ Ριντ με τον Ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πολίτης Τρέβορ Ριντ, πρώην πεζοναύτης, που κρατείται στη Ρωσία από το 2019, αφέθηκε ελεύθερος μετά από ανταλλαγή κρατουμένων. «Η οικογένειά μας έζησε έναν εφιάλτη. Σήμερα, οι προσευχές μας εισακούστηκαν και ο Τρέβορ επιστρέφει με ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η οικογένεια του.

Η απελευθέρωση του Ριντ είναι μέρος της ανταλλαγής κρατουμένων με τον Ρώσο πολίτη Κονσταντίν Γιαροσένκο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο επίσημο κανάλι της στο Telegram.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε την απελευθέρωση.

«Σήμερα, καλωσορίζουμε στο σπίτι τον Τρέβορ Ριντ και γιορτάζουμε την επιστροφή του στην οικογένεια που του έλειψε πολύ. Ο Τρέβορ, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, είναι ελεύθερος από τη Ρωσία. Άκουσα στις φωνές των γονιών του πόσο ανησυχούσαν για την υγεία του και χαίρομαι που μπόρεσα να μοιραστώ μαζί τους τα καλά νέα για την ελευθερία του Τρέβορ», είπε ο Μπάιντεν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή