Κίνα: Σκηνές πανικού στο Πεκίνο υπό τον φόβο ενός σκληρού lockdown τύπου Σαγκάης

Κίνα: Σκηνές πανικού στο Πεκίνο υπό τον φόβο ενός σκληρού lockdown τύπου Σαγκάης

Τα κρούσματα Covid συνεχίζουν να αυξάνονται στην κινεζική πρωτεύουσα, με τους πολίτες να σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να μπουν σε καθεστώς σκληρού lockdown όπως έγινε στη Σαγκάη.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απειλή του Covid σε συνδυασμό με την προηγούμενη εμπειρία του πολυήμερου σκληρού lockdown της Σαγκάης που προκάλεσε σοκ διεθνώς, έχουν δημιουργήσει πια ένα σκηνικό πανικού πίσω στο Πεκίνο.   

Τα κρούσματα Covid αυξάνονται στην κινεζική πρωτεύουσα, με τους πολίτες να σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να μπουν σε καθεστώς σκληρού lockdown όπως έγινε τις περασμένες εβδομάδες στη Σαγκάη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για μια πόλη-περιοχή συνολικά 21 εκατομμυρίων κατοίκων στην οποία όμως τα κρούσματα ήταν τα περασμένα 24ωρα μόλις ολίγες δεκάδες.

Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο ενδεικτικά, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα σε ολόκληρο το Πεκίνο ήταν περίπου 40. 

Ακόμη και αυτά τα ολίγες δεκάδες κρούσματα είναι αρκετά ωστόσο για να προκαλέσουν συναγερμό και συνακόλουθο πανικό σε μια χώρα όπως η Κίνα που έχει θέσει ως στόχο τα κρούσματα να είναι μηδενικά (zero Covid) και πλέον φοβάται την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν σε μαζικά τεστ συνολικά πολλών εκατομμυρίων κατοίκων στο Πεκίνο τα τελευταία 24ωρα.

Όσο για τους πολίτες της κινεζικής πρωτεύουσας, εκείνοι υπό τον φόβο όσων θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, έσπευσαν να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ συγκεντρώνοντας προμήθειες ενόψει ενός επαπειλούμενου lockdown.

Με πληροφορίες από FT, DW, CNN   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή