Ινδία: Αγοράζει ποσότητες «ρεκόρ» ρωσικού πετρελαίου επειδή είναι σε… έκπτωση

Ινδία: Αγοράζει ποσότητες «ρεκόρ» ρωσικού πετρελαίου επειδή είναι σε… έκπτωση

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, η Ινδία έχει αγοράσει περίπου 26 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, περισσότερα δηλαδή από όσα είχε αγοράσει ολόκληρο το 2021.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μέσα σε διάστημα δηλαδή οχτώ εβδομάδων, η Ινδία έχει αγοράσει περίπου 26 εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου, ποσότητα που είναι συνολικά μεγαλύτερη από όσα είχε αγοράσει μέσα σε 12 μήνες το 2021.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ινδία είναι, έπειτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, ενώ παράλληλα ως χώρα εισάγει περίπου το 80% του πετρελαίου που καταναλώνει.

«Η Ινδία εκμεταλλεύτηκε τις μειωμένες τιμές για να αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία σε μια εποχή που οι παγκόσμιες τιμές ενέργειας αυξάνονται… Αν και η τιμή στην οποία αγοράζει η Ινδία δεν είναι γνωστή, η έκπτωση του αργού πετρελαίου των Ουραλίων έναντι του Μπρεντ, που αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς, παραμένει περίπου στα 30 δολάρια ανά βαρέλι», σημειώνει σε άρθρο του το BBC, επικαλούμενο τον Ματ Σμιθ, αναλυτή της Kpler.

Με πληροφορίες από BBC, GZERO   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή