Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία – ΗΠΑ: Δεν υπάρχει κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Κάποιες ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο φαίνονται σχεδιασμένες να καταστρέψουν εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο της Άμυνας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν πως υπάρχει κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας.

Παράλληλα, κάποιες ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο φαίνονται σχεδιασμένες να καταστρέψουν εγκαταστάσεις στρατιωτικής παραγωγής, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής προσπάθειας για περιορισμό της ικανότητας του ουκρανικού στρατού να ανανεώσει το οπλοστάσιό του και να ενισχύσει τις δυνάμεις του.

«Κάποιες από τις επιθέσεις στο Κίεβο, θεωρούμε ότι στόχευαν στην ικανότητα στρατιωτικής παραγωγής», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Ξέρω πως υπάρχουν αναφορές ότι στοχοποιούν κατοικημένες περιοχές. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι το έκαναν, αλλά… δεν είμαστε 100% βέβαιοι ότι ο σκοπός τους ήταν να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή