Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για τις παγιδευμένες οικογένειες στο Αζόφσταλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για τις παγιδευμένες οικογένειες στο Αζόφσταλ

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζόφσταλ με αρκετούς αμάχους να παραμένουν ακόμη στο εσωτερικό του

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζόφσταλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty. Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Αγωνία για τους παγιδευμένους

Έπειτα από δύο μήνες σε ένα καταφύγιο, η Τετιάνα Τρότσακ που έχει εγκαταλείψει τη Μαριούπολη νιώθει τον ήλιο στο πρόσωπό της και κοιτάζει τον λαμπερό γαλάζιο ουρανό την πρώτη μέρα της ελευθερίας της, σημειώνει ρεπορτάζ του Reuters.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φόβοι για τις παγιδευμένες οικογένειες στο Αζόφσταλ-1

Αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τους 42 ανθρώπους που πιστεύει ότι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο που μοιράζονταν κάτω από τις πολιορκημένες χαλυβουργίες της Μαριούπολης.

Η 25χρονη, ο σύζυγός της και οι γονείς της ήταν μεταξύ των δεκάδων αμάχων που έφτασαν στην Ζαπορίζια μετά την εκκένωση από το εργοστάσιο, όπου άλλοι άμαχοι και οι τελευταίοι υπερασπιστές της πόλης παραμένουν υπό πολιορκία.

Κρατώντας στο στήθος της τη σκυλίτσα της Νταίζη, η Τρότσακ κοίταξε γύρω της τον ήσυχο δρόμο με απορία. «Νομίζω ότι όλοι έχουμε καεί άσχημα από τον ήλιο επειδή έχουμε τόσο λίγη βιταμίνη D», είπε μετά την πρώτη της μέρα πάνω από το έδαφος.

«Ανησυχώ τρομερά για τους πολίτες και τους τραυματίες στρατιώτες που είναι ακόμα εκεί», πρόσθεσε.

Από τα 56 άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, η Τρότσακ γνωρίζει μόνο 14 που μπόρεσαν να φύγουν μέχρι στιγμής.

Οι αρχές της πόλης λένε ότι περίπου 200 άμαχοι και περισσότερα από 30 παιδιά εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στο εργοστάσιο, του οποίου το τεράστιο δίκτυο υπόγειων αποθηκών έχει υποστεί επανειλημμένους βομβαρδισμούς από τα ρωσικά στρατεύματα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT