Το λίφτινγκ των 200.000 – Πληθωρισμός και στις πλαστικές

Το λίφτινγκ των 200.000 – Πληθωρισμός και στις πλαστικές

Οι χειρουργοί των διασημοτήτων ζητούν αστρονομικά ποσά για ένα λίφτινγκ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πλούσιοι διαφέρουν από όλους τους άλλους. Διαφορετικές είναι, όπως αποδεικνύεται και οι κοσμητολογικές επεμβάσεις που κάνουν. Το κόστος της ζωής διαρκώς αυξάνεται. Οι τιμές των ακινήτων, των έργων τέχνης, των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια εκτινάχθηκαν στα ύψη. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και με τις πλαστικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα όταν το νυστέρι κρατούν οι πιο διάσημοι πλαστικοί χειρουργοί. Παρά τα αστρονομικά ποσά που χρεώνουν, οι επίδοξοι πελάτες τους αναγκάζονται να περιμένουν επί μήνες στις λίστες αναμονής.

Αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει η 63χρονη Χίλντα Μπακ, που ταξίδεψε από το Τέξας στη Νέα Υόρκη και υποβλήθηκε σε πλαστική από τον δρ Αντριου Τζάκονο έναντι 230.000 δολαρίων. Ο χειρουργός της, βέβαια, δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο «μάγος» που επέστρεψε τη νεότητα στο πρόσωπο του σχεδιαστή Μαρκ Τζέικομπς. Η γυναίκα παραδέχεται ότι η επέμβαση ήταν ακριβή, αλλά είναι ευτυχής. «Εχω Ρολς Ρόις, τρία σπίτια, ό,τι επιθυμώ, αλλά ένιωθα θλίψη. Δεν μετανοώ καθόλου για το δώρο που έκανα στο πρόσωπό μου».

Θέμα λογότυπου

Ο δρ Τζόναθαν Σάικς, πλαστικός χειρουργός στο Μπέβερλι Χιλς και πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής, εξηγεί ότι «είναι λίγο σαν το λογότυπο των ρούχων ή την τιμή του κρασιού. Οσο υψηλότερη, τόσο το καλύτερο. Αραγε ένα λίφτινγκ αξίζει πραγματικά ένα τόσο υψηλό κόστος; Μόνο ο καταναλωτής μπορεί να το αποφασίσει» (η τιμή ενός λίφτινγκ διά χειρός δόκτορος Σάικς κυμαίνεται μεταξύ 40.000 και 50.000 δολαρίων).

Το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από την πολυπλοκότητά της και πόσες περιοχές του προσώπου αφορά, αλλά και από τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περίθαλψης.

Οι γιατροί που προσφέρουν αυτά τα υπερβολικά ακριβά λίφτινγκ ισχυρίζονται ότι, παρά την τσουχτερή τιμή τους, το αξίζουν εξαιτίας της άρτιας τεχνικής, της μεγάλης καλλιτεχνικής αντίληψης και της εμπειρίας τους. Η δρ Λάρα Ντεβκάν, πλαστική χειρουργός στο Μανχάταν, παρομοιάζει την εργασία της με αυτή ενός καλλιτέχνη που πρέπει να κάνει, κατά παραγγελία, ένα υπέροχο έργο τέχνης. Η γιατρός χρεώνει το λίφτινγκ 200.000 δολάρια.

Το κόστος της επέμβασης, βέβαια, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η πολυπλοκότητά της και πόσες περιοχές του προσώπου αφορά (μάτια, βλέφαρα, μύτη, αυχένα). Επίσης εξαρτάται από τη διάρκεια της μετεγχειρητικής περίθαλψης. Είναι δυνατόν να περιλαμβάνει άμεση και διαρκή επικοινωνία με τον χειρουργό και νοσηλευτές κατ’ οίκον. Ο δρ Τσία Τσι Κάο, πλαστικός χειρουργός στο Μπέβερλι Χιλς, που είναι διάσημος για το λίφτινγκ προσώπου χωρίς ουλές, διαθέτει κέντρο μετεγχειρητικής περίθαλψης, όπου οι ασθενείς του μπορούν να αναρρώσουν με τη βοήθεια θαλάμου υπερβαρικού οξυγόνου. Μια από τις πελάτισσές του, η 48χρονη Λίντα Μπελ, επικεφαλής οίκου προϊόντων ομορφιάς, το παρομοιάζει με υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Η ίδια παρέμεινε εκεί επί πέντε ημέρες και κατέβαλε 112.000 δολάρια στον δρ Κάο για λίφτινγκ προσώπου και αυχένα.

Τιμή και αποτέλεσμα

Η 68χρονη Ντιάν Πιτσόλι, σχεδιάστρια μόδας από το Νιου Τζέρσεϊ, συζήτησε με πολλούς ειδικούς το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε λίφτινγκ. Κάποιοι της ζήτησαν αστρονομικά ποσά. Τελικά επέλεξε τον δόκτορα Μάθιου Γουάιτ, με ιατρείο στο Μανχάταν, ο οποίος συμφώνησε να τη χειρουργήσει έναντι 50.000 δολαρίων. «Κάποιοι από τους άλλους γιατρούς με τους οποίους συναντήθηκα απλώς προσπαθούσαν να ανεβάζουν την τιμή, αναφέροντας ξανά και ξανά πόσες διασημότητες είχαν χειρουργήσει». Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη από τη δουλειά του δόκτορος Γουάιτ. «Είμαι η ίδια, όπως ανέκαθεν, μόνο που μοιάζω πολύ νεότερη», λέει. «Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή