Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Χάρι, Μέγκαν και Άντριου δεν θα παρευρεθούν στο μπαλκόνι του παλατιού για τους εορτασμούς

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Χάρι, Μέγκαν και Άντριου δεν θα παρευρεθούν στο μπαλκόνι του παλατιού για τους εορτασμούς

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της έναρξης των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', τον άλλο μήνα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της έναρξης των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, τον άλλο μήνα. 

Στις 2 Ιουνίου, η μονάρχης θα συνοδεύεται από «μέλη της βασιλικής οικογένειας που αυτό το χρονικό διάστημα αναλαμβάνουν επίσημα βασιλικά καθήκοντα εκ μέρους της βασίλισσας», είπε πηγή του παλατιού. 

Η 96χρονη βασίλισσα αναμένεται να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο, σύμφωνα με το παλάτι. Αλλά αυτό δεν θα επιβεβαιωθεί μέχρι να πλησιάσει ο καιρός των εκδηλώσεων ή ακόμα και την ίδια μέρα διεξαγωγής της κάθε εκδήλωσης.  

Όσον αφορά την εμβληματική σκηνή στο μπαλκόνι του παλατιού, υπήρξαν εικασίες για το ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρίσκονται εκεί για να χαιρετήσουν τα πλήθη στην εκδήλωση Trooping the Colour κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Αυτό σηματοδοτεί τα 70 χρόνια υπηρεσίας της βασίλισσας. 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι η βασίλισσα έχει αποφασίσει ότι η εκδήλωση θα είναι περιορισμένη σε «ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας» ποθ ασχολούνται με βασιλικά καθήκοντα και τα παιδιά τους. 

Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ αποκλείονται, παρόλο που – όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζεύγους –  οι δυό τους θα ταξιδέψουν στη Βρετανία μαζί με τα παιδιά Άρτσι Χάρισον και Λίλιμπετ Νταϊάνα, για το Σαββατοκύριακο εορτασμού του Ιωβηλαίου τον Ιούνιο. 

Ακόμα ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας που αποκλείστηκε από την οικογενειακή συγκέντρωση στο μπαλκόνι, είναι ο πρίγκιπας Άντριου. Ο Δούκας της Υόρκης παραιτήθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα μετά την εκδικασμένη – πλέον – υπόθεση σεξουαλικής κακοποίηση που ασκήθηκε εναντίον του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκείνοι που θα βρεθούν δίπλα στη βασίλισσα στο μπαλκόνι στις 2 Ιουνίου θα είναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα παιδιά τους. 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους θα είναι ο Κόμης και η Κόμησσα του Γουέσεξ και τα παιδιά τους, ο Σερ Τίμοθι Λόρενς και η Βασιλική Πριγκίπισσα. 

Με πληροφορίες από το BBC 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή