Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό και νέοι εποικισμοί

Ισραήλ: Ανθρωποκυνηγητό και νέοι εποικισμοί

Η επίθεση στο Ελάντ είναι η πέμπτη Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών από τον Μάρτιο, με συνολικά 18 νεκρούς.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Οι Αρχές του Ισραήλ καταζητούν δύο Παλαιστινίους οι οποίοι την Πέμπτη, την ημέρα που το Ισραήλ γιόρταζε την ανεξαρτησία του, δολοφόνησαν τρεις άνδρες, πατέρες 16 παιδιών, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Παράλληλα, χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε τη συνέχιση του επεκτατικού σχεδίου του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη, με την κατασκευή 4.000 νέων κατοικιών για εποίκους.

Η επίθεση της Πέμπτης, για την οποία καταζητούνται ένας 19χρονος και ένας 20χρονος, εκδηλώθηκε στο προάστιο Ελάντ του Τελ Αβίβ, στο οποίο κατοικούν υπερορθόδοξοι Εβραίοι. Οι δράστες χρησιμοποίησαν μαχαίρια και τσεκούρι, ενώ πέρα από τους τρεις άτυχους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Ηταν η πέμπτη επίθεση Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών από τον Μάρτιο, με συνολικό απολογισμό 18 νεκρούς. Περίπου 30 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας την ίδια περίοδο.

Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, καταδίκασε την επίθεση αναφέροντας ότι «οι δολοφονίες Παλαιστινίων και Ισραηλινών πολιτών οδηγούν σε επιδείνωση τη στιγμή που όλοι μας προσπαθούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση». Αντιθέτως, η Χαμάς έκανε λόγο για «ηρωική επιχείρηση». «Η επιδρομή στο Αλ-Ακσά δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», ανέφερε η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο βραχίονας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που διαχειρίζεται την κατεχόμενη Δυτική Οχθη ανακοίνωσε χθες ότι προχωρούν τα σχέδια κατασκευής 4.000 κατοικιών για εποικισμούς στη Δυτική Οχθη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο επεκτατικό σχέδιο από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, ο oποίος τον ερχόμενο μήνα αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή