Κινητικότητα στη Μέση Ανατολή – Στην Τεχεράνη οι ηγεσίες Συρίας και Κατάρ

Κινητικότητα στη Μέση Ανατολή – Στην Τεχεράνη οι ηγεσίες Συρίας και Κατάρ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Τεχεράνη, την οποία αναμένεται να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα και ο εμίρης του Κατάρ.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ βρέθηκε την Κυριακή, 8 Μαΐου, στην Τεχεράνη, όπου είχε συναντήσεις με το ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί.

Αυτό ήταν το δεύτερο ταξίδι που πραγματοποιεί ο Άσαντ στην ιρανική πρωτεύουσα έπειτα από το 2011. Σύμφωνα μάλιστα με την κρατική ιρανική τηλεόραση, ο Άσαντ παρουσιάστηκε να δηλώνει την περασμένη Κυριακή από την Τεχεράνη πως «οι στρατηγικοί δεσμοί ανάμεσα στο Ιράν και τη Συρία έχουν αποτρέψει την κυριαρχία του σιωνιστικού καθεστώτος (βλ. Ισραήλ) στην περιοχή».

Στην πρωτεύουσα του Ιράν αναμένεται, ωστόσο, να βρεθεί το προσεχές διάστημα και ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, που είχε βρεθεί για τελευταία φορά στο Ιράν τον Ιανουάριο του 2020. Στόχος του σεΐχη θα είναι να καταφέρει να προωθήσει μια νέα διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Στο ίδιο πλαίσιο, εκείνος πρόκειται μετά το Ιράν να επισκεφθεί και μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί είχε και εκείνος βρεθεί στη Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή