ΗΠΑ: Μέτρα ασφαλείας για μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου

ΗΠΑ: Μέτρα ασφαλείας για μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Νομοθετική ρύθμιση με αφορμή διαδηλώσεις για τις αμβλώσεις έξω από τα σπίτια δικαστών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας για τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και τις οικογένειές τους, με νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Γερουσία. Αφορμή για τη ρύθμιση αποτέλεσαν πρόσφατες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες υπέρμαχων του δικαιώματος της άμβλωσης έξω από τα σπίτια δικαστών.

Προτού εφαρμοστεί το μέτρο πρέπει να υπερψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Κύριο άρθρο της Washington Post, σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις των διαδηλωτών έξω από τα σπίτια μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τονίζει ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητα για κάθε δημοκρατία. Η κατάργηση, όμως, της διάκρισης ανάμεσα στη δημόσια σφαίρα και στην ιδιωτική ζωή είναι χαρακτηριστικό του ολοκληρωτισμού. Είναι, λοιπόν, απαραίτητη τόσο η προστασία των πολιτικών διαδηλώσεων όσο και η αποτροπή της εξέλιξής τους σε παρενόχληση και εκφοβισμό, όπως συνέβη όταν υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση πραγματοποίησαν πικετοφορίες έξω από την κατοικία του μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο και του προέδρου του Τζον Ρόμπερτς.

Αυτές οι διαδηλώσεις έξω από τις ιδιωτικές κατοικίες των δημοσίων αξιωματούχων συνιστούν μια άκρως ανησυχητική τάση η οποία στοχεύει στην άσκηση επιρροής, παραβιάζοντας την ιδιωτική ζωή των αξιωματούχων, των οικογενειών και των γειτόνων τους.

Οταν μάλιστα η τακτική εφαρμόζεται προκειμένου να επηρεαστεί η δικαστική κρίση, είναι εξαιρετικά προβληματική. Η άσκηση λαϊκής πίεσης στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η οποία πρέπει να είναι συγκρατημένη και να βασίζεται σε αποδείξεις και τη λογική, ενδέχεται να δυναμιτίσει την έννοια της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, καταλήγει το δημοσίευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή