Ζελένσκι: «Υπεράνθρωποι» οι Ουκρανοί μαχητές – Ανακατάληψη εδαφών κοντά στο Χάρκοβο

Ζελένσκι: «Υπεράνθρωποι» οι Ουκρανοί μαχητές – Ανακατάληψη εδαφών κοντά στο Χάρκοβο

Αναμένονται νίκες σε εβδομαδιαία ή και σε ημερήσια βάση, πρόσθεσε

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά το βράδυ της Τρίτης την «υπεράνθρωπη δύναμη» των Ουκρανών στρατιωτικών, εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπερασπιστές μας, που αντιστέκονται και δείχνουν αληθινά υπεράνθρωπη δύναμη για να διώξουν τον στρατό των εισβολέων», είπε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, επισημαίνοντας πως η χώρα του πολεμάει εναντίον αυτού που «κάποτε» θεωρείτο ο «δεύτερος ισχυρότερος στρατός στον κόσμο».

Παρά ταύτα είπε πως δεν θέλει να δείξει ευφορία ή «υπερβολικά συναισθήματα»: «Δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα πίεσης όταν αναμένονται νίκες σε εβδομαδιαία και ακόμη και ημερήσια βάση», υποστήριξε.

Τόνισε τις αναφορές του ουκρανικού γενικού επιτελείου περί ανακατάληψης εδαφών στο Χάρκοβο. Οι εισβολείς «σταδιακά» εκδιώκονται από την περιοχή, διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν το παν για να απελευθερώσουν τη χώρα μας και τον λαό μας. Όλες οι πόλεις μας θα απελευθερωθούν, η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, η Μπερντιάνσκ, η Μαριούπολη κι όλες οι άλλες».

Οι Ουκρανοί επιτελείς διατείνεται πως ανακαταλήφθηκαν αρκετές πόλεις, κάτι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή