Ομέρ Τσελίκ: Δεν αφορά τους Έλληνες αν στα διαβατήριά μας θα υπάρχει η Αγία Σοφία

Ομέρ Τσελίκ: Δεν αφορά τους Έλληνες αν στα διαβατήριά μας θα υπάρχει η Αγία Σοφία

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριό μας. Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριό μας. Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη. Έχει γίνει κάτι πολύ όμορφο και σωστό. Και συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν σε αυτό. Δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδρούν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στα ελληνικά ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν την είδηση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι από τον ερχόμενο Αύγουστο θα κυκλοφορήσουν τα νέα διαβατήρια για τους Τούρκους πολίτες. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «οι σελίδες του νέου μας διαβατηρίου θα ξεκινούν με το παλάτι του Τοπ Καπί και θα τελειώνουν με το πρώτο Κοινοβούλιο, ενώ στη μεσαία του σελίδα θα απεικονίζεται το μεγάλο τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης πως «άλλα είναι τα σύνορα της χώρας μας και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Από τη Σιβηρία, στην Αφρική, πέραν του Ατλαντικού στην Αμερική μέχρι και τα Βαλκάνια. Τα σημερινά μας σύνορα είναι αυτά, όμως δεν κόψαμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους που ζήσαμε για αιώνες».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή