Γαλλία – Ουκρανία: Ένα φέρι μποτ έγινε πλωτό καταφύγιο για 800 πρόσφυγες

Γαλλία – Ουκρανία: Ένα φέρι μποτ έγινε πλωτό καταφύγιο για 800 πρόσφυγες

Το πλοίο Méditerranée, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας, έχει γίνει νέο σπίτι για περισσότερους από 800 Ουκρανούς πρόσφυγες.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 800 πρόσφυγες από την Ουκρανία, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχουν βρει πια προσωρινό καταφύγιο πάνω σε ένα παλαιό φέρι μποτ, το Méditerranée, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μασσαλίας.

«Το Méditerranée έγινε γρήγορα ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για Ουκρανούς πρόσφυγες σε ολόκληρη τη Γαλλία», σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post, υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω πλοίο, που συνήθιζε άλλοτε να κάνει το δρομολόγιο Γαλλία – Αλγερία, είχε μείνει «εκτός υπηρεσίας» για το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας.  

Γαλλία – Ουκρανία: Ένα φέρι μποτ έγινε πλωτό καταφύγιο για 800 πρόσφυγες-1
(AP Photo/Daniel Cole)

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, το Méditerranée πρόκειται να ξαναρχίσει τα δρομολόγια κανονικά γύρω στα μέσα Ιουνίου, όπερ σημαίνει πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχει βρεθεί και μια λύση αναφορικά με την στέγαση των περίπου 800 προσφύγων που ζουν σήμερα πάνω στο εν λόγω πλοίο.

Γάλλοι αξιωματούχοι αναζητούν ήδη εναλλακτικές λύσεις στέγασης, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετεγκατάστασης των προσφύγων σε κάποιο άλλο σκάφος, ή της μετακίνησης αυτών σε άλλες μικρότερες πόλεις της Γαλλίας, εκτός Μασσαλίας.

Αυτό το φέρι «έχει τώρα μεταμορφωθεί σε χωριό», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Pierre-Antoine Villanova, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Corsica Linea που διαχειρίζεται το εν λόγω πλοίο.

Με πληροφορίες από Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή