Ιταλία: Εκστρατείες κατά των αμβλώσεων ανεβάζουν ρυθμούς με τις ευλογίες της ακροδεξιάς και το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ιταλία: Εκστρατείες κατά των αμβλώσεων ανεβάζουν ρυθμούς με τις ευλογίες της ακροδεξιάς και το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οι τοπικές Αρχές σε πολλές περιοχές της Ιταλίας έχουν αρχίσει, με τις ευλογίες της ακροδεξιάς και το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ, να περιορίζουν σταδιακά το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυμένες από τις εξελίξεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι τοπικές Αρχές σε πολλές περιοχές της Ιταλίας έχουν αρχίσει, σταδιακά, να περιορίζουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

«Οι περιφερειακές Αρχές, που είναι αρμόδιες για την υγειονομική περίθαλψη στην Ιταλία, χρηματοδοτούν ολοένα περισσότερο οργανώσεις κατά των αμβλώσεων στις οποίες δίνουν παράλληλα και ολοένα μεγαλύτερο χώρο σε νοσοκομεία και κλινικές οικογενειακού προγραμματισμού», γράφει η Χάνα Ρόμπερτς σε άρθρο της για το Politico, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν αξιωματούχοι που αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εθνικές οδηγίες υπέρ των μη χειρουργικών αμβλώσεων αλλά και τοπικές κυβερνήσεις που προσφέρουν μετρητά σε γυναίκες προκειμένου εκείνες να μην κάνουν έκτρωση.

Όσο για τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από αυτές τις τάσεις, εκείνες προέρχονται από τον χώρο της ιταλικής ακροδεξιάς που κερδίζει έδαφος τελευταία σε τοπικό επίπεδο αλλά και από τον χώρο κάποιων συντηρητικών καθολικών που προέρχονται από τα αριστερά του πολιτικού φάσματος.

«Τώρα, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ παρουσιάζεται έτοιμο να ανατρέψει το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση, οι ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων πίσω στην Ιταλία αισθάνονται ότι έχει πια φτάσει και η δική τους στιγμή. Ο Μάριο Αντινόλφι, ηγέτης του Popolo della Famiglia, ενός συντηρητικού χριστιανικού κινήματος που αντιτίθεται στις αμβλώσεις, είπε ότι η ομάδα του ήταν «έτοιμη να εκμεταλλευτεί την τάση που έρχεται από τις ΗΠΑ», σύμφωνα με το Politico.

Ορισμένες περιφέρειες, όπως οι Ούμπρια και Μάρκε, αρνούνται να εφαρμόσουν τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας το 2020, επιτρέποντας τις μη χειρουργικές αμβλώσεις που καθιστούν την όλη διαδικασία πιο γρήγορη.

Η ακροδεξιά παράταξη «Αδέλφια της Ιταλίας» επιχειρεί και εκείνη να αντλήσει πολιτικά οφέλη επενδύοντας σε εκστρατείες κατά των αμβλώσεων και σε ομάδες που μάχονται κατά των αμβλώσεων σε Ρώμη, Αμπρούτσο (ψηφίζοντας εκεί νόμο που επιβάλλει την υποχρέωση ταφής για όλα τα αποβληθέντα έμβρυα και όχι μόνο όσα είναι έχουν ξεπεράσει τις 26 εβδομάδες), και Πιεντμόντ (στήνοντας εκεί ταμείο που προσφέρει χρήματα σε γυναίκες προκειμένου εκείνες να μην προχωρήσουν σε άμβλωση).

Με πληροφορίες από Politico

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή