Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα

Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα

Μόνο τις τελευταίες περίπου 24 ώρες, σχεδόν 46.000 άνθρωποι πέρασαν πίσω στο έδαφος της Ουκρανίας, προερχόμενοι από τα δυτικά.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο τις τελευταίες περίπου 24 ώρες, σχεδόν 46.000 άνθρωποι πέρασαν στο έδαφος της Ουκρανίας προερχόμενοι από τα δυτικά, μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 42.000 Ουκρανοί υπήκοοι, όπως σημειώνει σε σχετική της ανάρτηση η ουκρανική Συνοριοφυλακή.

Μέσα στο ίδιο 24ωρα ωστόσο, υπήρξαν παράλληλα και περίπου 37.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία με προορισμό την Πολωνία, την Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία.

Συνολικά, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς έπειτα από τις 24 Φεβρουαρίου και την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, με τους περισσότερους από αυτούς – πάνω από 3 εκατομμύρια συνολικά – να καταλήγουν στην Πολωνία.

Η ζωή ωστόσο σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας έχει αρχίσει να επιστρέφει σε συνθήκες «ομαλότητας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πια αποσυρθεί από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έπειτα από τις ήττες τους εκεί. Οι μάχες πλέον μαίνονται κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τους Ρώσους ωστόσο να εξαπολύουν βομβαρδισμούς παράλληλα και κατά περιοχών στα δυτικά.

Με πληροφορίες από Washington Post  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή