Ερντογάν: Νέο «όχι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Νέο «όχι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας «ας μην μπουν στον κόπο» να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καμιά από τις δύο χώρες δεν έχει ξεκάθαρη στάση απέναντι στις τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ερντογάν. «Επιπλέον, εάν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πουν ότι “είμαστε εναντίον αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων”, έχουν δηλώσει ότι δεν θα παραδώσουν τους τρομοκράτες που θα έπρεπε να παραδώσουν», πρόσθεσε.

«Ακόμα κι αν τους παραδώσουν, ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να “περάσει από μια τρύπα δύο φορές” (σ.σ. “δεν κάνουμε το ίδιο λάθος δυο φορές”)», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Παλαιότερα, η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Η διοίκηση εκείνης της περιόδου της έδωσε τη δυνατότητα να επανέλθει στη Συμμαχία. Οι πιο ηγετικές χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη στην Ελλάδα; Δημιουργούν κάθε είδους βάσεις; Δημιουργούν», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Πώς θα τους πιστέψουμε; Η Σουηδία είναι κέντρο επώασης τρομοκρατικών οργανώσεων. Πάνε στη βουλή και τους βάζουν να μιλήσουν. Έχουν ακόμη και φιλοτρομοκρατικά μέλη στα κοινοβούλιά τους. Θα έρθουν λέει τη Δευτέρα. Έρχονται να μας πείσουν; Ας μη μας παρεξηγήσουν αλλά να μην κάνουν τον κόπο. Στη διαδικασία αυτή, δεν θα πούμε “ναι” στην ένταξη στο ΝΑΤΟ των χωρών που επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Διότι το ΝΑΤΟ θα πάψει να είναι είναι μια οργάνωση ασφαλείας και θα μετατραπεί σε έναν χώρο που θα συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι των τρομοκρατικών οργανώσεων» δήλωσε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή