Κερδίζει στο Χάρκοβο ο ουκρανικός στρατός

Κερδίζει στο Χάρκοβο ο ουκρανικός στρατός

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ουκρανική αντεπίθεση στο βόρειο μέτωπο του πολέμου, με τις Aρχές του Κιέβου να κάνουν λόγο για μεγάλες νίκες γύρω από τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, το Χάρκοβο.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ουκρανική αντεπίθεση στο βόρειο μέτωπο του πολέμου, με τις Aρχές του Κιέβου να κάνουν λόγο για μεγάλες νίκες γύρω από τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, το Χάρκοβο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, το 227ο τάγμα της 127ης ταξιαρχίας έφτασε μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία, όπου τοποθέτησε πάσσαλο με το ουκρανικό εθνόσημο. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, Ουκρανοί στρατιώτες στέλνουν από τα σύνορα μήνυμα στον πρόεδρο Ζελένσκι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα κερδίσουν κατά κράτος τον πόλεμο.

Ο ρωσικός στρατός διεξάγει σφοδρές μάχες στο Ντονμπάς, επιδιώκοντας τον ολοκληρωτικό έλεγχο σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, αναγνώρισε ότι η κατάσταση στην περιοχή του «παραμένει δύσκολη». Σύμφωνα με τους New York Times, οι Ρώσοι έχασαν περισσότερους από 400 στρατιώτες στις ανεπιτυχείς, μέχρι χθες, προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό Σεβέρσκι Ντονέτς.

Τα ρωσικά στρατεύματα απωθήθηκαν μέχρι τα σύνορα στο βόρειο μέτωπο, αιματηρές μάχες στο Ντονμπάς.

Στη χαλυβουργία Azovstal, τελευταίο θύλακο ουκρανικής αντίστασης στη Μαριούπολη, ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ, Ντένις Προκοπένκο, ανακοίνωσε ότι οι άνδρες του, «προκειμένου να σωθούν ζωές, εφαρμόζουν την απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης και ελπίζουν στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού», υπονοώντας ότι η αντίσταση τερματίζεται. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία για να μεταφερθούν τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες σε νοσοκομεία του υπό ρωσικό έλεγχο Νοβοαζόφσκ.

Τέλος, στο Εσεξ της Αγγλίας, ακτιβιστές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Ανδρομέδα», ιδιοκτησίας του ομίλου Τσάκου, το οποίο μετέφερε ρωσικά καύσιμα. Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε την ενέργεια, καθώς το εν λόγω φορτίο ήταν καθ’ όλα νόμιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή