Έλον Μασκ για Twitter: H συμφωνία δεν προχωράει, αν δεν αποδειχθεί ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών

Έλον Μασκ για Twitter: H συμφωνία δεν προχωράει, αν δεν αποδειχθεί ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξαγορά του Twitter δεν θα προχωρήσει, έως ότου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναδείξει δημόσια αποδείξεις ότι το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα είναι κάτω από 5%, δήλωσε την Τρίτη ο Έλον Μασκ, εντείνοντας την αβεβαιότητα γύρω από το μεγάλο ντιλ. 

Ο ίδιος είχε αφήσει νωρίτερα να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αναζητήσει μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς, λέγοντας ότι ενδέχεται να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί από τις εκτιμήσεις της εταιρείας. «Δεν μπορείς να πληρώσεις το ίδιο τίμημα για κάτι που είναι πολύ χειρότερο από ό,τι ισχυρίζονταν», ανέφερε σε συνέδριο στο Μαϊάμι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Ερωτηθείς αν η συμφωνία είναι βιώσιμη σε χαμηλότερη τιμή, απάντησε ότι «δεν αποκλείεται». «Όσο πιο πολλές ερωτήσεις κάνω, τόσο περισσότερο μεγαλώνουν οι ανησυχίες μου», είπε στο συνέδριο All-In Summit 2022.

Νωρίτερα, ο ίδιος και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Παράγκ Αγκραουάλ διαφώνησαν για τις εκτιμήσεις της Twitter σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών χρηστών. Η τιμή των μετοχών της Twitter διεύρυνε τις απώλειες της αργά το απόγευμα έπειτα από τα σχόλια του Μασκ.

Η τιμή των μετοχών μειώθηκε περισσότερο από 8% και έκλεισε στα 37,39 δολάρια (35,82 ευρώ), πιο χαμηλά από το επίπεδο της τιμής τους την ημέρα πριν ο Μάσκ ανακοινώσει το μετοχικό ποσοστό του στο Twitter στις αρχές Απριλίου. Η συμφωνία εξαγοράς μεταξύ των δύο πλευρών είχε κλείσει στα 44 δισ. δολάρια (42,15 δισ. ευρώ).

Ο Αγκραουάλ σε ανάρτησή του νωρίτερα χθες ανέφερε ότι οι εσωτερικές εκτιμήσεις για τους πλασματικούς λογαριασμούς χρηστών στην αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αναφορικά με τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα, ήταν «κατά πολύ πιο κάτω από το 5%», απαντώντας στην κριτική που διατυπώνεται από τον Μασκ εδώ και ημέρες σχετικά με τη διαχείριση των πλασματικών λογαριασμών χρηστών από την εταιρία.

Ο Μασκ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι η συμφωνία «παγώνει» προσωρινά εν αναμονή πληροφοριών για τους ψευδείς λογαριασμούς χρηστών, αντέδρασε στην επιχειρηματολογία του Αγκραουάλ για τη μεθοδολογία της εταιρίας. «Πώς λοιπόν οι διαφημιστές θα γνωρίζουν τι παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter», έγραψε ο Μασκ.

Λίγο μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter, ο Μασκ δήλωσε στη διάσκεψη στο Μαϊάμι, ότι υποπτεύεται πως οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί χρηστών αποτελούν ποσοστό 20% ή 25% των ενεργών χρηστών, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις που έκαναν μερικοί από τους παρευρισκόμενους στην ίδια διάσκεψη.

Ο Μασκ έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου στο Twitter, ενώ είναι αντίθετος σε «επιθετικές» αποφάσεις που έχει λάβει η εταιρία, όπως η απαγόρευση πρόσβασης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των «αυτοματοποιημένων λογαριασμών χρηστών» στην ίδια πλατφόρμα.

Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλασματικοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.

με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT