ΗΠΑ-Μεξικό: Σήραγγα 600 μέτρων για διακίνηση ναρκωτικών

ΗΠΑ-Μεξικό: Σήραγγα 600 μέτρων για διακίνηση ναρκωτικών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Μεγάλη σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ της Τιχουάνα και της βιομηχανικής ζώνης της πόλης του Σαν Ντιέγκο στη νότια Καλιφόρνια εντόπισαν οι αμερικανικές αρχές. Η σήραγγα, με μήκος 600 μέτρων, ήταν εξοπλισμένη με αυτοσχέδιο τρενάκι, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενισχυμένα τοιχία και σύστημα εξαερισμού.

Η εντυπωσιακή κατασκευή ανακαλύφθηκε κοντά στο συνοριακό πέρασμα του Οτάι Μέσα, στο Σαν Ντιέγκο, περιοχή όπου η αμερικανική υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών, DEA, και οι δυνάμεις συνοριοφυλακής έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερες από δώδεκα τέτοιες σήραγγες τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να προβεί σε εκτιμήσεις για τον χρόνο λειτουργίας της σήραγγας και για τον όγκο ναρκωτικών που μεταφέρθηκαν μέσω αυτής. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου, οι διωκτικές υπηρεσίες εντόπισαν και δέσμευσαν 850 κιλά κοκαΐνης, 80 κιλά μεθαμφεταμίνης και 2 κιλά ηρωίνης. Εξι άτομα, όλοι τους μόνιμοι κάτοικοι της Καλιφόρνιας, συνελήφθησαν και θα παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για εμπορία κοκαΐνης.

Η εντυπωσιακή κατασκευή ανακαλύφθηκε κοντά στο πέρασμα του Οτάι Μέσα, στο Σαν Ντιέγκο.

Η σήραγγα βρίσκεται σε ένα από τα πλέον ελεγχόμενα τμήματα των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, αποδεικνύοντας την αναποτελεσματικότητα των τειχών στα σύνορα. Παρότι τα τείχη –όπως αυτά που κατασκεύασε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατόπιν εντολών του τότε προέδρου Τραμπ– είναι αποτελεσματικά εναντίον μικρών αυτοσχέδιων σηράγγων, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες, βαθύτερες και καλά εξοπλισμένες σήραγγες.

Σε βάθος 18 μέτρων

Το υπόγειο πέρασμα που εντοπίσθηκε την Παρασκευή έχει διάμετρο 1,5 μέτρου και έχει σκαφτεί σε βάθος 18 μέτρων, όσο και το μετρό του γειτονικού Λος Αντζελες. Οι Αρχές επισήμαναν ότι μεταξύ των κατασχεθέντων ναρκωτικών δεν περιλαμβάνεται ινδική κάνναβη, η χρήση της οποίας είναι νόμιμη στην πολιτεία από το 2019, παρά μόνο «σκληρά» ναρκωτικά, όπως κοκαΐνη, ηρωίνη και αμφεταμίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή