Ισραήλ: H Ακλεχ κλονίζει την κυβέρνηση

Ισραήλ: H Ακλεχ κλονίζει την κυβέρνηση

Εχασε την πλειοψηφία ο Μπένετ – Δεν θα γίνουν έρευνες για τον θάνατο της δημοσιογράφου.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Η στρατονομία του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Αμερικανοπαλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλεχ, παρά την προτροπή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι αναταράξεις που προξένησε η δολοφονία της προβεβλημένης δημοσιογράφου και η επίθεση Ισραηλινών αστυνομικών στην κηδεία της κόστισαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επιτείνοντας την πολιτική αδυναμία του.

Πιθανές εκλογές

Ο ευρύς συνασπισμός υπό τον Μπένετ ελέγχει πλέον 59 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, εξέλιξη που εγγράφει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην ημερήσια διάταξη. Αν η χώρα πράγματι οδηγηθεί σε εκλογές, θα πρόκειται για την πέμπτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα τριών ετών. Στην επιστολή με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κυβερνητική πλειοψηφία, η βουλευτής του αριστερού κόμματος Μέρετς, Ρινάουι Ζοαμπί, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει επιλέξει να στηρίξει και να ενισχύσει τη δεξιά της πτέρυγα». Αναφερόμενη στις επεμβάσεις της ισραηλινής αστυνομίας στο τέμενος Αλ Ακσά και στην κηδεία της Αμπού Ακλεχ, η παλαιστινιακής καταγωγής Ισραηλινή βουλευτής δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει «έναν κυβερνητικό συνασπισμό που παρενοχλεί την κοινωνία, από την οποία προέρχομαι».

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ενδέχεται να έχει εντοπιστεί το στρατιωτικό τυφέκιο που σκότωσε τη Σιρίν Αμπού Ακλεχ, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα αν δεν εξεταστεί και η σφαίρα, που βρίσκεται στα χέρια των Παλαιστινίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή