Νορβηγία: Συναγερμός για επίθεση με μαχαίρι – Αναφορές για τραυματίες

Νορβηγία: Συναγερμός για επίθεση με μαχαίρι – Αναφορές για τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι στο Νούμενταλ, στη νοτιοανατολική Νορβηγία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν -ένα εκ των οποίων σοβαρά- σε «τυφλή» επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στο Νούμενταλ, στην νοτιοανατολική Νορβηγία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, σημειώνοντας ότι ένας ύποπτος «έχει τεθεί υπό έλεγχο».

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε θέσει υπό έλεγχο τον ύποπτο» για την επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Reuters.

Νωρίτερα η τοπική αστυνομία είχε ανακοινώσει με μήνυμά της στο Twitter ότι συνελήφθη ύποπτος, ενώ σε προηγούμενο μήνυμά της στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζε κρίσιμη την κατάσταση του ενός εκ των τραυματιών.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, πολλά περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα, όπως και τρία ελικόπτερα με ιατρικό εξοπλισμό, είχαν σπεύσει στην περιοχή του συμβάντος.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε στην κοιλάδα Νούμενταλ, στο χωριό Νόρε, σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το AFP.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Κόνγκσμπεργκ, μιας πόλης στην οποία πέντε άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους τον Οκτώβριο από επίθεση με τόξο και μαχαίρι.

Η δίκη του υπόπτου για τη διάπραξή της, ενός Δανού που υπέφερε σύμφωνα με τους ειδικούς από ψυχιατρικά προβλήματα, άρχισε χθες, Πέμπτη, στη Νορβηγία.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή