Αν Ινταλγκό: Σβήνει το άστρο της «βασίλισσας δημάρχου του Παρισιού»

Αν Ινταλγκό: Σβήνει το άστρο της «βασίλισσας δημάρχου του Παρισιού»

Το πολιτικό κόστος της αποτυχημένης προεδρικής της υποψηφιότητας «πληρώνει» πλέον η προερχόμενη από την παράταξη των Σοσιαλιστών δήμαρχος του Παρισίου Αν Ινταλγκό, που βλέπει πολλά από όσα προωθεί σε τοπικό επίπεδο να αντιμετωπίζουν εμπόδια δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς του 2024.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολιτικό κόστος της, εκ του αποτελέσματος, απολύτως αποτυχημένης προεδρικής της υποψηφιότητας «πληρώνει» πλέον η προερχόμενη από την παράταξη των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό.

Η 62χρονη Ινταλγκό έγραψε ιστορία το 2014, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα στα χρονικά που αναλαμβάνει τη δημαρχία στο Παρίσι. Η ίδια θα συνέχιζε, μάλιστα, να γράφει ιστορία και το 2020, εξασφαλίζοντας την επανεκλογή της στη δημαρχία.

Εν εν έτει 2022 ωστόσο, η Ινταλγκό βλέπει πια το άστρο της να… ξεθωριάζει ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Η επιλογή της 62χρονης δημάρχου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο μάλλον δεν της βγήκε σε καλό. Κι αυτό, όχι επειδή η ίδια έχασε ή επειδή δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο ενάντια στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά επειδή τα ποσοστά της ήταν τόσο χαμηλά που έπληξαν το προφίλ της.

Η Αν Ινταλγκό εξασφάλισε μόλις το 1,7% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου, ως υποψήφια της άλλοτε κυβερνώσας παράταξης των Σοσιαλιστών. Και το μόλις 2,2% μεταξύ των ψηφοφόρων στο Παρίσι, του οποίου όμως εκείνη τυγχάνει δήμαρχος. Και τώρα, στον απόηχο των απογοητευτικών αυτών αποτελεσμάτων, οι αντίπαλοι και οι επικριτές της «διψούν για αίμα», όπως σημειώνει σε άρθρο του το AFP.

Η 62χρονη παρουσιάζεται να έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα μια σειρά από «ταπεινωτικές ήττες» σε τοπικό επίπεδο, όπως σημειώνεται, καθώς πολλά από τα σχέδια που εκείνη προωθούσε για την αναμόρφωση της γαλλικής πρωτεύουσας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 έχουν απορριφθεί (από άλλες γαλλικές Αρχές και άλλους παράγοντες) ή αντιμετωπίζουν εμπόδια.    

Με πληροφορίες από AFP, France24   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή