Γαλλία: Νέα ΥΠΕΞ η νυν πρέσβης της Γαλλίας στο Λονδίνο

Γαλλία: Νέα ΥΠΕΞ η νυν πρέσβης της Γαλλίας στο Λονδίνο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση. Νέα υπουργός Εξωτερικών η έμπειρη διπλωμάτης Κατρίν Κολονά. Σε κυβερνητικό πόστο και μια Ελληνίδα, η μέχρι σήμερα ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διόρισε σήμερα μια έμπειρη διπλωμάτη, την Κατρίν Κολονά, νυν πρέσβη της Γαλλίας στο Λονδίνο, ως επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, και έναν πιστό υποστηρικτή του, τον Σεμπαστιάν Λεκορνί, στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Κατρίν Κολονά έχει, επίσης, διατελέσει πρέσβης στη Γαλλία και στην Ιταλία, μόνιμη αντιπρόσωπος της Γαλλίας στην UNESCO, αλλά και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την περίοδο 2005 – 2007.

Μεταξύ των άλλων μελών της κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν που ανακοινώθηκαν σήμερα από την προεδρία, είναι ο ιστορικός ειδικός στις μειονότητες Παπ Ντιαγέ για να ηγηθεί του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και μια Γαλλολιβανέζα, η Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ στο υπουργείο Πολιτισμού.

Αμετακίνητος παραμένει στη θέση του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Αμετακίνητος συνεχίζει στο πόστο του και ο υπουργός Εσωτερικών Ζ. Νταρμανέν. 

Γαλλία: Νέα ΥΠΕΞ η νυν πρέσβης της Γαλλίας στο Λονδίνο-1
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου Φωτ: Mathieu CUGNOT European Union 2021 – EP

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, ιατρό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου (Chrysoula Zacharopoulou), που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, δίπλα στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή