Καναδάς: Αποκλείει τις κινεζικές Huawei και ZTE από τα δίκτυα 5G

Καναδάς: Αποκλείει τις κινεζικές Huawei και ZTE από τα δίκτυα 5G

Την πρόθεσή τους να αποκλείσουν τις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE από την ανάπτυξη των δικτύων 5G, ανακοίνωσαν οι Αρχές του Καναδά, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά του Πεκίνου.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να αποκλείσουν τις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE από την ανάπτυξη των δικτύων 5G, ανακοίνωσαν οι Αρχές του Καναδά.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Francois-Philippe Champagne υπερασπίστηκε την εν λόγω απόφαση, υποστηρίζοντας πως έτσι πρόκειται να «προστατευθεί η ασφάλεια των Καναδών πολιτών». Ο ίδιος πρόσθεσε, δε, πως οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν έπειτα από διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Καναδά και κάποιους από τους πιο στενούς του συμμάχους.

Σημειώνεται πως ο Καναδάς συμμετέχει στο συμμαχικού τύπου σχήμα Five Eyes που στόχο έχει την ανταλλαγή πληροφοριών μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Huawei ωστόσο αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη κίνηση από την πλευρά των καναδικών Αρχών ως «απογοητευτική» και υποκινούμενη από «πολιτικά» κίνητρα.

«Πρόκειται για μια ατυχή πολιτική απόφαση που δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή οποιαδήποτε από τις εν λόγω τεχνολογίες», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο κινεζικός κολοσσός, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά της κινεζικής πρεσβείας στην Οτάβα, εκπρόσωπος της οποίας κατηγόρησε τον Καναδά πως συνεργάζεται με τις ΗΠΑ με στόχο τον περιορισμό των κινεζικών εταιρειών.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr Π

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή