ΗΠΑ: «Επιχείρηση Ιπτάμενο Γάλα»

Οι πρώτοι 35 τόνοι βρεφικού γάλακτος έφτασαν με μεταγωγικό αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τεράστια έλλειψη βρεφικού γάλακτος σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ υποχρέωσε την Ουάσιγκτον να φέρει εκτάκτως δεκάδες τόνους με μεταγωγικό αεροσκάφος από τη Γερμανία στην Ιντιάνα, για διανομή σε όλη τη χώρα.

Σε μια εικόνα που θυμίζει έντονα συνθήκες πολέμου, τα ράφια των αμερικανικών σούπερ μάρκετ κάτω από τις ταμπέλες «baby formula» είναι άδεια σε πολλές πολιτείες, κυρίως λόγω σοβαρών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, εντείνοντας τη δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης.

Έτσι η Ουάσιγκτον φρόντισε να οργανώσει την… «Επιχείρηση Ιπτάμενο Γάλα» («Operation Fly Formula»), και την Κυριακή κατέφθασε η πρώτη παρτίδα με 35 τόνους κατ’ ευθείαν από τη Γερμανία με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Οι 132 παλέτες, που προορίζονται για διανομή σε όσες πολιτείες έχουν έλλειψη, προέρχονται από το εργοστάσιο παραγωγής, που βρίσκεται στην Ελβετία, και συγκεκριμένα στη Ζυρίχη. Από εκεί μεταφέρθηκαν οδικώς στη Γερμανία και φορτώθηκαν σε αεροσκάφος C-17 που προσγειώθηκε στην Ινδιανάπολη.

Η πρώτη παρτίδα πάντως δεν προορίζεται για τα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά θα πάει απευθείας σε μωρά με δυσανεξία στην πρωτεΐνη του γάλακτος, καθώς πρόκειται για υποαλλεργική φόρμουλα. Οι 35 αυτοί τόνοι αρκούν για να ταΐσουν 27.000 βρέφη και νήπια για μια εβδομάδα.

θα ακολουθήσουν περισσότερες ποσότητες για διανομής στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, διαβεβαιώνουν οι αμερικανικές αρχές. Γι’ αυτό το γάλα θα συνεχίσει να… πετάει με στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τον Ατλαντικό, ώσπου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πηγή: CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT