Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να «διαμελίσει» την Ουκρανία

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο κατηγορεί τη Δύση ότι προσπαθεί να «διαμελίσει» την Ουκρανία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι ανησυχεί για τις κινήσεις της Δύσης για «διαμελισμό» της Ουκρανίας. Σε μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο Λουκασένκο είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει τελικά να ζητήσει βοήθεια για να αποτρέψει την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας.

Κατηγόρησε επίσης την Πολωνία ότι προσπαθεί να καταλάβει το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λουκασένκο ενέκρινε αλλαγές στον ποινικό κώδικα της χώρας που θα καθιστούσαν τις «τρομοκρατικές ενέργειες» τιμωρούμενες με θανατική ποινή, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Interfax και RIA Novosti.

Το κοινοβούλιο της Λευκορωσίας υποστήριξε την επέκταση της χρήσης της θανατικής ποινής αφού ακτιβιστές προσπάθησαν να σαμποτάρουν τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου για να δυσκολέψουν τη Ρωσία να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία για την εισβολή της.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή