Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή

Οποιαδήποτε νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα θέσει σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οποιαδήποτε νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και θα θέσει σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις αναφερόμενος στην εξαγγελία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν, ο Πράις ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί βαθύτατα για το ενδεχόμενο αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στη βόρεια Συρία και ότι περιμένει πως η Τουρκία – σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ – θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη συμφωνία Άγκυρας – Ουάσιγκτον για την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή