Μαθήματα τέιζερ με εικονική πραγματικότητα

Μαθήματα τέιζερ με εικονική πραγματικότητα

Στόχος, η ασφαλής και αποτελεσματική χρήση των μη θανατηφόρων αυτών όπλων από τις αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Εκπαίδευση με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία πιστολιών ηλεκτρικής εκκένωσης τέιζερ, με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των μη θανατηφόρων αυτών όπλων από αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ.

Η εκπαίδευση εικονικής πραγματικότητας, με οθόνες κεφαλής, ακουστικά και πιστόλια τέιζερ χωρίς ηλεκτρικό φορτίο απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό και δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους επιτόπου, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνουν σε σκοπευτήρια ή στη σχολή αστυνομίας. Η φορητότητα του εκπαιδευτικού συστήματος ικανοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα ελάχιστα ρεαλιστικές και ογκώδεις συσκευές εικονικής εκπαίδευσης.

Γρήγορη απόφαση

Η εκπαίδευση αφορά την ταχεία αναγνώριση υπόπτων από τους αστυνομικούς, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου εάν θα χρησιμοποιήσουν το υπηρεσιακό τους όπλο με πραγματικά πυρά ή το μη θανατηφόρο τέιζερ. Η καλή εκπαίδευση μπορεί να επιτρέψει σε αστυνομικό να αποφασίσει γρήγορα σε ποια «σκάλα» ισχύος πρέπει να χρησιμοποιηθεί το τέιζερ και αν οι ακίδες του θα πρέπει να πλήξουν τον στόχο με μικρό ή μεγάλο άνοιγμα. Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο στενός σχηματισμός των ηλεκτροφόρων ακίδων ενδέχεται να μη διαπεράσει ανθεκτικά υφάσματα, καθιστώντας αναποτελεσματικό το πιστόλι.

«Θέλουμε κάτι το οποίο θα είναι εύχρηστο και θα μπορεί να μεταφέρεται εύκολα στη ζώνη των αστυνομικών», λέει ο αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Axon. Στην κωμόπολη Νιούκαστλ της πολιτείας του Ντελαγουέρ, κάθε νέος αστυνομικός εκπαιδεύθηκε με τη συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Axon. Η δύναμη των 350 αστυνομικών μπορεί τώρα να χρησιμοποιεί το καινοτόμο σύστημα σε κάθε διάλειμμα ή με κάθε ευκαιρία, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα

Η κατασκευάστρια εταιρεία εκπόνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με ψυχολόγους, ακτιβιστές υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και άλλους ειδικούς. Στόχος του προγράμματος είναι η ψυχική και επιχειρησιακή προετοιμασία αστυνομικών, προκειμένου αυτοί να γνωρίζουν την κατάλληλη στιγμή για χρήση του τέιζερ αντί του θανατηφόρου υπηρεσιακού τους όπλου. Η εκπαίδευση δίνει έμφαση στην αποκλιμάκωση περιστατικών χωρίς τη χρήση βίας, με 80% των «αποφοίτων» του προγράμματος να δηλώνουν ότι όσα έμαθαν τους βοήθησαν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή