Βρετανία: Στα χέρια του Τζόνσον η έκθεση για το «partygate»

Βρετανία: Στα χέρια του Τζόνσον η έκθεση για το «partygate»

Η έκθεση της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για την υπόθεση της παραβίασης των κανόνων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, παραδόθηκε στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για την υπόθεση της παραβίασης των κανόνων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, εν όψει της δημοσίευσής της.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργικού Συμβουλίου, «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Σου Γκρέι υπέβαλε την τελική έκθεσή της στον Πρωθυπουργό».

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα και στην συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση.

Νέες φωτογραφίες για το «partygate»

Χθες, Τρίτη, το τηλεοπτικό δίκτυο ITV έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να είναι παρών σε ένα από τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω lockdown.

Οι φωτογραφίες φέρεται να τραβήχτηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2020, όταν ίσχυαν αυστηροί περιορισμοί για την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αστυνομική έρευνα για το σκάνδαλο έκλεισε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, με 126 πρόστιμα να επιδίδονται συνολικά σε 83 άτομα για πάρτι που έγιναν σε οκτώ διαφορετικές ημερομηνίες από την άνοιξη του 2020 μέχρι τις αρχές του 2021.

Ο Μπόρις Τζόνσον, η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ έλαβαν από ένα πρόστιμο ο καθένας για το πάρτι γενεθλίων του Βρετανού πρωθυπουργού που έγινε τον Ιούνιο του 2020.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή