Ιρακινός ήθελε να δολοφονήσει τον Τζορτζ Μπους

Ιρακινός ήθελε να δολοφονήσει τον Τζορτζ Μπους

Ανδρα από το Ιράκ, ο οποίος είχε επιχειρήσει να καταρτίσει σχέδιο δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ, ΟΧΑΪΟ. Ανδρα από το Ιράκ, ο οποίος είχε επιχειρήσει να καταρτίσει σχέδιο δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, τα σχέδια του Σιχάμπ Αχμέντ Σιχάμπ δεν έφθασαν κοντά σε φάση πραγματοποίησης.

Ο 52χρονος Ιρακινός φέρεται να είπε σε μυστικό πληροφοριοδότη των Αρχών ότι επιθυμούσε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο Μπους ως υπεύθυνο για τους θανάτους πολλών Ιρακινών και τη διάλυση της χώρας του. Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που διέταξε την αμερικανική εισβολή το Ιράκ το 2003 με στόχο την ανατροπή του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν και πρόσχημα τις υπόνοιες για ύπαρξη στη χώρα όπλων μαζικής καταστροφής. Ο άνδρας, που είχε φθάσει στις ΗΠΑ προ διετίας, είχε υποβάλει αίτημα ασύλου και εργαζόταν στην πρωτεύουσα του Οχάιο, Κολόμπους, είχε δηλώσει σε μυστικό συνεργάτη των αμερικανικών αρχών ότι διατηρούσε κάποιες επαφές με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο 52χρονος μετέβη τον Φεβρουάριο στο Ντάλας του Τέξας, όπου φωτογράφισε την πύλη εισόδου της περιφραγμένης συνοικίας στην οποία κατοικεί ο Μπους. Επίσης, μετέβη στο Ντιτρόιτ τον Νοέμβριο, αναζητώντας τρόπους να φέρει και άλλους Ιρακινούς λάθρα στη χώρα.

Ο 52χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών και πρόστιμο μισού εκατ. δολαρίων.

Μυστικοί αστυνομικοί

Σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Οχάιο είχε συναντήσει άνδρα με στόχο να εξετάσει όπλα και στολές της αμερικανικής συνοριακής φρουράς, αλλά ο άνδρας ήταν μυστικός αστυνομικός. Σκόπευε επίσης να λάβει χρήματα από αξιωματούχο του Ισλαμικού Κράτους μέσω αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Επιπλέον, έλαβε χιλιάδες δολάρια ως αμοιβή για να φέρει κρυφά άλλον Ιρακινό στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, αλλά η υποτιθέμενη συναλλαγή ήταν εξ ολοκλήρου συντονισμένη από το FBI. Ο 52χρονος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τριάντα ετών και πρόστιμο μισού εκατομμυρίου δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή