Ουκρανία: Σε ομαδικό τάφο έχει αναγκαστεί να θάψει η τοπική αστυνομία 150 νεκρούς στο Λισιχάνσκ

Ουκρανία: Σε ομαδικό τάφο έχει αναγκαστεί να θάψει η τοπική αστυνομία 150 νεκρούς στο Λισιχάνσκ

Μετά τον πόλεμο θα ταφούν όλοι κανονικά, υπόσχεται ο Ουκρανός περιφερειάρχης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουκρανική αστυνομία αναγκάστηκε να θάψει τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στην πόλη Λισιχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, ο Σερχίι Γκαϊντάι, μέσω Telegram.

Εξήγησε ότι θα γίνει κανονική ταφή των ανθρώπων αυτών μετά τον πόλεμο και πρόσθεσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους που δεν είναι δική της ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου αυτού των νεκροθαφτών.

Στον ομαδικό τάφο βρίσκονται θύματα των βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού και άνθρωποι που πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον κ. Γκαϊντάι.

Βίντεο εικονίζει πτώματα σε λευκούς σάκους με ετικέτες που αναγράφουν τα ονόματά τους καθώς ενταφιάζονται.

Κατά τον κ. Γκαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της περιφέρειας Λουχάνσκ, η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Οι πόλεις Σεβεροντονέτσκ και Λισιχάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες.

Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή