Κίνα – κορωνοϊός: Προς άρση lockdown οδεύει η Σαγκάη

Κίνα – κορωνοϊός: Προς άρση lockdown οδεύει η Σαγκάη

Η Σαγκάη στοχεύει στον ουσιαστικό τερματισμό του lockdown από την ερχόμενη Τετάρτη.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μητρόπολη της Σαγκάης βρίσκεται πιο κοντά στη σταδιακή επιστροφή της στην κανονικότητα μετά από ένα λοκντάουν που εφαρμόστηκε για δύο μήνες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

Η Σαγκάη στοχεύει στον ουσιαστικό τερματισμό του lockdown από την ερχόμενη Τετάρτη, μετά την χαλάρωση των περιορισμών την προηγούμενη εβδομάδα.

Πλέον, έχει επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι, καθώς οι πιο πολλοί κάτοικοι παραμένουν περιορισμένοι στα οικοδομικά τετράγωνα των κατοικιών τους, με τη λειτουργία των καταστημάτων να περιορίζεται στη διανομή προϊόντων.

Αξιωματούχοι στη Σαγκάη ζητούν, πάντως, οι Αρχές και ο εκεί πληιθυσμός να παραμείνουν σε κατάσταση εγρήγορσης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης ζει σε περιοχές «χαμηλού κινδύνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή