ΗΠΑ: O Τζον Βόιτ ζητά «σωστές προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή»

ΗΠΑ: O Τζον Βόιτ ζητά «σωστές προϋποθέσεις για την οπλοκατοχή»

Ο ηθοποιός κι ανοιχτός υποστηρικτής των Ρεπουμπλικάνων και του Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα περί οπλοφορίας μετά το μακελειό στο Τέξας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα αιματοβαμμένη σελίδα γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, όταν 18χρονος μπήκε οπλοφορώντας σε σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς. 

Η μελανή αυτή στιγμή συντάραξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τον κόσμο, βάζοντας για άλλη μια φορά στο τραπέζι την κουβέντα περί οπλοκατοχής. 

Ένα από τα δημόσια προσωπα που τοποθετήθηκε επί του θέματος ήταν και ο ηθοποιός Τζον Βόιτ. 

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί, και ανοιχτός υποστηρικτής του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο μήνυμά του. 

Σε αυτό, ο Βόιτ τόνισε μεταξύ άλλων, πως θα πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι σχετικά με την οπλοκατοχή: «Θα πρέπει να υπάρχουν σωστές προυποθέσεις για την οπλοκατοχή. Σωστός έλεγχος. Κάποιος θα πρέπει να έχει όπλο μόνο αν έχει τα προσόντα κι είναι εκπαιδευμένος». 

Με αυτό του το μήνυμα, ο Βόιτ παίρνει σαφή διάσταση από την στάση των Ρεπουμπλικάνων γύρω από το ζήτημα της οπλοκατοχής. Στο μήνυμά του σχολίασε επίσης: «Δεν έχει να κάνει με την αριστερά, την δεξιά, τα όπλα ή την έλλειψη αυτών. Έχει να κάνει με τα μυαλά που είναι δυσλειτουργικά. Είναι τρελό. Δεν έχει να κάνει με υγιείς ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα με όπλο ή ακόμα και το δικαίωμα της οπλοφορίας. Πρέπει να ταυτοποιούμε κάθε έναν για τα προσόντα του, την νοητική του ικανότητα για οπλοφορία». 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το μήνυμα του Τζον Βόιτ παρακάτω:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή