Κίνα: Άρση του lockdown στη Σαγκάη από την 1η Ιουνίου

Κίνα: Άρση του lockdown στη Σαγκάη από την 1η Ιουνίου

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άρση του -διάρκειας δύο μηνών- lockdown προχωρούν από την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, οι αρχές στη Σαγκάη, επιτρέποντας στα ιδιωτικά οχήματα καθώς και στα ταξί να επιστρέψουν στους δρόμους και στους κατοίκους να βγαίνουν ελεύθερα έξω από συγκροτήματα κατοικιών που θεωρούνται «χαμηλού κινδύνου».

Από την 1η Ιουνίου αποκαθίστανται τα βασικά δρομολόγια των λεωφορείων και των τρένων καθώς και η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ συνοικιών που χωρίζονται από τον ποταμό Χουανγκπού της πόλης, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας έχει τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο», ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις, ενώ συστήνεται ο εμβολιασμός τους κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρχές στη Σαγκάη επέβαλαν καθολικό lockdown στους 25 εκατ. κατοίκους την 1η Απριλίου προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19. Τα σκληρά μέτρα προκάλεσαν την οργή του κόσμου.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν χαλαρώσει κάποιοι περιορισμοί, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών παρέμενε εκτός λειτουργίας και οι πολίτες μπορούσαν να κυκλοφορούν με τα οχήματά τους μόνο εάν είχαν ειδική άδεια.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις από την 96η ημέρα ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή