Κομισιόν: Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει για ανώτατο όριο στις τιμές αερίου

Κομισιόν: Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αποφασίσει για ανώτατο όριο στις τιμές αερίου

Οι ηγέτες της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν σήμερα και αύριο, μπορεί να δώσουν εντολή στην Κομισιόν να μελετήσει το θέμα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της ΕΕ, που θα συνεδριάσουν σήμερα και αύριο, Τρίτη, στις Βρυξέλλες, δεν θα αποφασίσουν σχετικά με την επιβολή ενός ανώτατου ορίου στις τιμές του αερίου, αλλά μπορεί να δώσουν εντολή στην Κομισιόν να μελετήσει το θέμα, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας.

«Αν αυτό συμφωνηθεί μεταξύ των κρατών μελών, η Επιτροπή θα ενεργήσει πολύ γρήγορα για να αναλύσει αυτή τη δυνατότητα», δήλωσε ο Πάολο Τζεντολόνι μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στη Ρώμη, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα μιας ενδεχόμενης απόφασης.

«Θα είναι ήδη ένα σημαντικό βήμα, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δώσει το πράσινο φως στην Κομισιόν» για να μελετήσει το μηχανισμό για την επιβολή ενός ανώτατου ορίου στις τιμές, δήλωσε ο Τζεντιλόνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή