Όταν η προϊστορία συνάντησε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Φωτογραφίες της Ελισάβετ «στόλισαν» το Στόουνχετζ

Όταν η προϊστορία συνάντησε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Φωτογραφίες της Ελισάβετ «στόλισαν» το Στόουνχετζ

Oι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων βασιλείας της Ελισάβετ καλά κρατούν στη Βρετανία.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προϊστορία συνάντησε τη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας, με το μνημείο του Στόουνχετζ να φωτίζεται με οκτώ φωτογραφίες της βασίλισσας Ελισάβετ προς τιμήν του Πλατινένιου Ιωβηλαίου (Platinum Jubilee), της επετείου για τα 70 χρόνια από την ανάληψη του βρετανικού θρόνου.

Μια από τις φωτογραφίες είναι από τη στέψη της Ελισάβετ τον Ιούνιο του 1953, όταν ήταν μόλις 27 ετών.

Σε δύο φωτογραφίες, απεικονίζεται η αγάπη της βασίλισσας για τα ζώα: στη μια ιππεύει ένα άλογο (γνωρίζει ιππασία από 3 ετών) και στην άλλη βγάζει βόλτα τα αγαπημένα της σκυλιά κόργκι.

«Θέλαμε να δείξουμε διαφορετικές πτυχές της βασίλισσας – της προσωπικότητάς της, των ενδιαφερόντων της – και πραγματικά να δείξουμε τι σπουδαία κυρία είναι», ανέφερε η φιλανθρωπική οργάνωση English Heritage η οποία διαχειρίζεται τον αρχαιολογικό χώρο του Στόουνχετζ.

Παρομοίως, με φωτογραφίες της Ελισάβετ φωτίστηκε και το Μarble Arch, η περίφημη μαρμάρινη αψίδα που βρίσκεται στην άκρη του Hyde Park, στο Λονδίνο.

Oι Βρετανοί θα μπορέσουν να χαλαρώσουν από την Πέμπτη, με ένα τετραήμερο αφιερωμένο στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσάς τους.

Πάντως, αρκετός ήταν ο κόσμος που δεν ενθουσιάστηκε με το «πάντρεμα» του προϊστορικού μνημείου και της βασιλείας. Πολλά ήταν τα επικριτικά σχόλια καθώς σε πολλούς δεν άρεσε ο… νέος στολισμός στο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάποιοι κακεντρεχείς, μάλιστα, πρότειναν να μετονομαστεί σε «Queenhedge».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή