Συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν: Η Τουρκία προσφέρεται να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ

Συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν: Η Τουρκία προσφέρεται να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΟΗΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και Ηνωμένων Εθνών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν τόνισε στον Πούτιν την «ανάγκη για βήματα που θα ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου» και θα αποκαταστήσουν την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε ετοιμότητα να συναντηθούν η Ρωσία, η Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη στην Κωνσταντινούπολη και η Τουρκία να παίξει ρόλο σε έναν πιθανό μηχανισμό παρατήρησης, εάν και οι δύο πλευρές συμφωνήσουν επί της αρχής», ανέφεραν οι ίδιες πληροφορίες.

Οι ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες συναντήθηκαν για τελευταία φορά για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου.

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να διευκολύνει την ανεμπόδιστη προμήθεια σιτηρών από την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την ανεμπόδιστη θαλάσσια διαμετακόμιση φορτίων, συμπεριλαμβανομένων σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Ρωσία μπορεί να εξάγει σημαντικούς όγκους λιπασμάτων και τροφίμων σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κρεμλίνο. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή